Anaokulumuzda Genel Veli Toplantımız

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu 2016-20107 Eğitim Öğretim Yılı Veli Toplantısı, Rektör yardımcısı Alpaslan Birdane, Eğitim Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Cemil Yücel’in, Anaokulu personelinin ve velilerimizin katılımı ile Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Birdane; anaokulunun bakım hizmeti veren bir yer olarak düşünülmemesi gerektiğini, Anaokulumuzun Milli modellerin uygulandığı Araştırma ve Uygulama Anaokulu olduğu, çocukların fikren, zirken, hem iç dünyalarının hem de bedensel sağlıklarının bizlere emanet olduğunu belirtti. Birdane, Anaokulunun örnek bir okul olmasından iftihar ettiklerini, hizmetleri için Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’e, Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan’a, Dekan vekili Prof. DR. Cemil Yücel’e, bütün yükü taşıyan Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay’a, Müdürümüz Burcu Mutlu’ya, tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu. Gayretlerinden dolayı tebrik etti. 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmalarını tamamladı. Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Cemil Yücel ise; Anaokulunu daha tanınır ve Türkiye ve Eskişehir’e ışık tutacak bir kurum haline getireceklerini ifade etti. Bunun için Eğitim Fakültesi olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmada devam edeceklerini ifade etti. Velilere katılımları için teşekkürlerini sunarak konuşmalarını tamamladı. Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay ise; ailelerle iş birliği sonucunda çocukların gelişimlerinin desteklendiğini, iş birliğinin önemli olduğunu belirtti. Anaokulunun uygulama okulu olduğu ve bu kapsamda Okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin aktif olarak uygulamalar yaptıklarını, anaokulumuzun aynı zamanda kültürel etkinliklerinin uygulanması yönünden de özel bir okul olduğu, araştırma anaokulu olması yönünde de projeler gerçekleştirildiği ve bu kapsamda Kardeş okul projesinin gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Anaokulu Müdürü Burcu Mutlu ise; okulda okul öncesi programı kapsamında neler yapıldığının ve uygulamaların bilgisini verdi. Anaokulu çalışanlarını velilerle tanıştırılarak program sonlandırıldı.

Dede Korkut kimdir?

570-632 yılları arasında yaşamıştır.  Ozanlar piri olarak kabul edilmektedir. Destansı toplum kahramanlarının hayat mücadelelerini anlatan Dede Korkut Hikayeleri ile meşhur olmuştur.