10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu olarak çocuklarımız ile birlikte okulumuzdaki Sultan Ahmet Meydanında “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklâl Marşlının ardından Atatürk’ün hayatını anlatan slayt gösterimi izlendi. Törene çocukların Atatürk hakkında duygu ve düşünceleri alınarak devam edildi. Atatürk’ü anlatan şarkı ve şiirlerin söylenmesinin ardından törenimiz Anıtkabir maketinin önüne çiçek konulması ile son buldu.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.