Anaokulumuzda Kızılay Haftası

Valide Malhatun Uygulama Araştırma Anaokulunda Kızılay haftası nedeniyle 04.11.2016 tarihinde Eskişehir Kızılay Merkezinden gelen eğitimciler tarafından çocuklarımıza Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan bilgiler verdiler.  Kızılay haftası ve yaptığı işleri anlatan video gösterisi izletilmiştir. Anaokulu bahçemize kurulan temsili Kızılay çadırı içerisinde ise; anaokulumuzda görev yapan Hemşire Reyhan Çolak tarafından çocuklarımıza Kızılay çadırının önemi, Kızılay çadırı içinde kullanılan malzemeler, Kızılay çadırının hangi durumlarda kurulduğu hakkında bilgi verilmiştir.

Hayme Ana kimdir?

Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesidir. XIII.yüzyılın ikinci yarısında vefat etmiştir.