Anaokulumuzda Kızılay Haftası

Valide Malhatun Uygulama Araştırma Anaokulunda Kızılay haftası nedeniyle 04.11.2016 tarihinde Eskişehir Kızılay Merkezinden gelen eğitimciler tarafından çocuklarımıza Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan bilgiler verdiler.  Kızılay haftası ve yaptığı işleri anlatan video gösterisi izletilmiştir. Anaokulu bahçemize kurulan temsili Kızılay çadırı içerisinde ise; anaokulumuzda görev yapan Hemşire Reyhan Çolak tarafından çocuklarımıza Kızılay çadırının önemi, Kızılay çadırı içinde kullanılan malzemeler, Kızılay çadırının hangi durumlarda kurulduğu hakkında bilgi verilmiştir.

Ali Kuşçu kimdir?

Asıl adı Ali Bin Muhammed'dir. 1403, yılında Semerkant'ta doğmuş ve 16 Aralık 1474 yılında İstanbul'da vefat etmiştir. Büyük bir astronom, matematikçi ve dil bilimcidir.