Anaokulumuzda Kızılay Haftası

Valide Malhatun Uygulama Araştırma Anaokulunda Kızılay haftası nedeniyle 04.11.2016 tarihinde Eskişehir Kızılay Merkezinden gelen eğitimciler tarafından çocuklarımıza Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan bilgiler verdiler.  Kızılay haftası ve yaptığı işleri anlatan video gösterisi izletilmiştir. Anaokulu bahçemize kurulan temsili Kızılay çadırı içerisinde ise; anaokulumuzda görev yapan Hemşire Reyhan Çolak tarafından çocuklarımıza Kızılay çadırının önemi, Kızılay çadırı içinde kullanılan malzemeler, Kızılay çadırının hangi durumlarda kurulduğu hakkında bilgi verilmiştir.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.