Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okuluna Gezimiz

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulumuza devam eden 4 ve 5 yaş grubu çocuklarımız ile 01.11.2016 salı günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu’na gezi düzenlendi. Gezide atların yaşadıkları yerler, beslenmeleri ve eğitimleri hakkında bilgiler alan çocuklar sırayla ata bindiler. Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu ve Anaokulu işbirliği ile gerçekleşen gezi sayesinde çocukların hem eğlendiği hem de kültürümüzün önemli bir parçası olan atları tanıma fırsatı buldukları görüldü. İşbirliği kapsamında gezimiz bahar döneminde tekrarlanması planlandı.

Piri Reis kimdir?

1465 - 1554 yılları arasında yaşamış Türk-Osmanlı denizci ve kartografıdır. Asıl adı Muhyiddin Piri Bey'dir.Amerika'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla ünlüdür.