Anaokulumuzda Engelliler Günü Etkinliği

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu İşbirliği ile “Engelsiz Bir Dünya İçin Hep Birlikte El Ele” konulu proje kapsamında, eğitim materyali yapımı gerçekleştirdi.

Anaokulumuz içerisindeki Sultan Ahmet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu yönetici ve öğretmenleri ile anaokuluna devam eden çocukların velileri katıldı. Minik öğrenciler, öğretmenleri önderliğinde velileri ile birlikte 12 etkinlik masasında eğitim materyalleri yaptılar. Yürüme ve görme engeli parkurlarında engelli bireylerin nasıl yaşadıkları hakkında bilgi sahibi oldular. Etkinlik sayesinde hem velilerde hem çocuklarda engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuldu. Ayrıca, okul öncesi eğitiminde kullanılabilecek olan; terazi, saat, sayı ve renk kartları, kuklalar, yapbozlar gibi materyaller tasarlandı. Yapılan materyaller anaokulu tarafından Ahmet Yesevi İşitme Engelliler okulunun anasınıflarına teslim edildi.

Nene Hatun kimdir?

1857 yılında doğmuş ve 22 Mayıs 1955 yılında Erzurum'da vefat etmiştir. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Türk Kadınlar Birliği tarafından 1955 yılında annelerin annesi seçilmiştir.