Anaokulumuzda 23 Nisan Çoşkusu Yaşandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu’muzun düzenlediği “23 Nisan Şenliği” Anaokulu bahçesinde velilerin de katılımıyla gerçekleşti. Şenlik açılışında konuşan Anaokulu Müdürümüz Burcu Mutlu, Türkiye’deki çocukların çok şanslı olduğunu, çünkü dünyada çocuklara verilmiş tek bayrama sahip olduklarını belirtirken, kendilerinin de bu bayramı bir şenlik havasında kutlamak istediklerini ifade etti. Anaokulu Koordinatörümüz ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, esareti hiçbir zaman kabul etmemiş bir milletin çocukları olarak, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği böyle bir günü kutlamaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Anaokulu olarak vatanını, milletini seven, kültürünü bilen ve koruyan, şahsiyetli bireyler yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, tüm velilere bu yolda kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay’ın sözlerine atıf yaparak şahsiyet sahibi olabilmek için önce özgüven sahibi olmak gerektiğini, bunun ise ancak kendi değerlerini iyi öğrenerek ve içselleştirerek mümkün olabileceğini kaydetti. Anaokulu idareci ve çalışanlarının bu doğrultuda üstün bir gayret sergileyerek okulu bugünkü çizgisine ulaştırdığını ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, bundan sonra da aynı çizgide ilkokul, ortaokul ve liseler kurmak istediklerini söyledi. Bu kurumlardan yetişmiş çocukların içinden Aziz Sancar gibi bilim insanlarının, sanatçıların ve devlet adamlarının çıkacağına olan inancını da dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından 23 Nisan Şenliği oyunlar, eğlenceli etkinlik masaları, ikramlar ve uçurtma şenliğiyle devam etti.

Nurettin Topçu kimdir?

1909 yılında İstanbul'da doğmuş ve 1975 yılında İstanbul'da vefat etmiş bir öğretmen ve  fikir insanıdır. Sorbon Üniversitesi'nde felsefe üzerine doktora yapmış özgün bir düşünürdür. "İsyan Ahlakı" çalışmasıyla felsefe çevrelerince büyük takdir toplamıştır.