Çocukların Bayramında Protokol Ziyaretleri

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu öğrencileri, Anaokulu Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Neslihan Bay ve öğretmenleriyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektör Prof.Dr.Hasan Gönen’i makamında ziyaret etti.Bir öğrenci temsili olarak Rektörlük makamına oturdu.Prof.Dr.Hasan Gönen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Yarının büyükleri ve geleceğimiz olan çocuklarımıza gelecekte bu koltukları teslim edeceğiz. Bu nedenle onları iyi yetiştirmeliyiz” derken, Valide Malhatun Anaokulu yetkilileri ve öğretmenlerinin bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek kendilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Hasan Gönen sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada Çocuk Bayramı olan tek millet biziz. Bu vesileyle bu bayramı çocuklarımıza hediye eden Ulu Önder Atatürk’e de Allah’tan rahmet diliyorum.Bu noktada Valide Malhatun Anaokulumuz Türkiye’de anaokulu kavramında bir devrim yaparak örnek oldu. Ben bu başarıya emeği geçen herkese teşekkür ederken, bu anlayışı diğer birimlere de aktararak yeni bir eğitim paradigması oluşturacağımızı belirtmek istiyorum. İnşallah eğitim adına daha geniş imkanlarla daha nice 23 Nisan’ı kutlarız.Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay ise geçmişini, kültürünü bilen, vatanını seven, şahsiyetli bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek destekleri için Rektör Prof.Dr.Hasan Gönen’in şahsında Üniversitemiz Yönetimi’ne, Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na ve emekleri için Anaokulu öğretmenlerine teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay diğer okullarda da aynı bilinç düzeyinde eğitim verilmesi temennisini dile getirerek sözlerini tamamladı. Ziyaretler Rektör Yardımcılarının ve Üniversite Genel Sekreterinin koltuklarına çocukların oturmasıyla devam etti. Makam koltuklarına oturan çocuklar, anaokulu adına bir çocuk talepte bulundu ve makamlarında isteklerinin yapılması için imza atarak gerekli talimatları verdiler.

Hayme Ana kimdir?

Gündüz Alp'in eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesidir. XIII.yüzyılın ikinci yarısında vefat etmiştir.