Anaokulumuzda Nevruz Kutlaması

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda Türk Dünyası’nın yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği Nevruz Bayramı,  kardeş okul olan Sarıcakaya İlçesi Kapı Kaya Köyü Anaokulu ve ilkokulundan gelen çocukların katılımıyla kutlandı. Çocuklar yakılan ateşin üstünden atlayıp, demir dövdükten sonra gruplar eşliğinde millî oyunlar oynayarak eğlendiler. İlkbaharın bereketini, birliğini, rahmetini ve dirilişini temsil eden Nevruz Bayramı kutlaması, bahçede ve sınıflarda çiçek dikimi ve ağaç süsleme etkinlikleri ile devam etti.

Piri Reis kimdir?

1465 - 1554 yılları arasında yaşamış Türk-Osmanlı denizci ve kartografıdır. Asıl adı Muhyiddin Piri Bey'dir.Amerika'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla ünlüdür.