Bu Anaokulu Türkiye'ye örnek oluyor.

Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu'nda çocukların milli kimliğini geliştirmek amacıyla kültürel eğitim programları uygulanıyor.
"Asker uğurlama", "kız isteme", "düğün pilavı" etkinlikleriyle gelenek ve görenekleri öğrenen çocuklar, sebze ve meyve yetiştiriyor, Türk oyunu "aşık atma"da ustalaşıyor.  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan yaptığı açıklamada, anaokulunda uyguladıkları sistemin temel amacının, özgün, milli bir model geliştirmek olduğunu bildirdi. Bu okulun temel felsefesi, mevcut resmi müfredata ek olarak çocuğun kendisini tanıması, dünyayı tanıması, farkındalıkları görmesi için bu okulda yapılan her etkinlik mutlaka bir pedagojik ve bilimsel bir amaç ilkesi üzerine kurulmuştur" dedi. Kurumun eğitim koordinatörü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay ise okul öncesi eğitimin çocuklar için kritik bir dönem olduğunu bildirdi. Bay, milli-manevi değerlerin bu yaşlarda kazanılması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklar bu yaşlarda edindiği bilgi ve kazanımlarla bu toplumun bir ferdi haline gelecek. Kültürümüz o kadar zengin ki milli oyunlarımız, yemek kültürümüz var, edebi eserlerimiz çok geniş. Ninnileriyle, türküleriyle, ebru sanatıyla, hat sanatıyla, kısacası her şeyiyle muazzam bir geçmişimiz var. Bize ait olan bu güzellikleri eğitim sistemimiz dahilinde öğrencilerimize aktarıyoruz" ifadesini kullandı. Bay, şunları kaydetti: "Şu ana kadar 152 etkinlik planı geliştirdik ve uyguladık. Kültürel eğitim modeli içerisinde yaptığımız bu uygulamanın içerisinde farklı bileşenler de var. Ruhun gelişmesi ve terbiye olması için ve bu anlamda çocuğun kendine özgü kişiliğini geliştirirken doğru yönde ahlaklı bir kimlik geliştirebilmesi açısından da musikiye çok önem veriyoruz. Bizim çocuklarımız 'aşık' ile oynuyor. Bu çocuklarımız bütün kültürel oyunları çok iyi biliyor.

Mevlana kimdir?

Mevlana (d. 1207 – ö. 1273); şair, düşünce insanı ve mutasavvıf. Başlıca eserleri: Mesnevi, Divan-ı Kebir, Fihi Ma-Fih, Mecalis-i Seb'a, Mektubat. İnsanlığa hoşgörü çağrısı ile ünlenmiş özgün bir düşünce insanıdır.