Anaokulumuzda Beyin Farkındalığı Etkinliği

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulumuzda 16.03.2016 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Üyesi aynı zamanda Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ferhan Esen Beyin farklılığı haftası kapsamında anaokulumuzda “Beynimizi Tanıyalım” başlıklı sunumu 5 yaş grubu çocuklarımızla gerçekleştirdi. Sunumdan sonra çocuklarımıza oyun hamuru ile beyin yaptırılarak konu pekiştirildi. Prof. Dr. Ferhan Esen’e yaptığı etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.