Anaokulumuz ve Köpek Irkları Federasyonu arasındaki işbirliği protokolü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) arasında, Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu’nda eğitim gören çocuklara köpek sevgisini aşılamak ve köpeklere nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek amacıyla, iki kurum arasında işbirliği yapılmasına yönelik bir protokol imzalandı. Protokole Üniversitemiz Rektörlüğü adına Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Eğitim Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Selahattin Turan, KIF adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal imza attı.

İmza töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, protokolün anaokulu öğrencilerinin hayvanlarla doğru iletişim kurmalarına ve hayvanların yaşamımızdaki yerlerini daha iyi görmelerine yardımcı olarak, gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, protokolün çocuklarda var olan hayvan sevgisini doğru yöne kanalize etmek açısından taşıdığı öneme de dikkat çekerken; Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ve Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu yönetimine üstlendikleri sorumluluk ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

KIF Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal ise federasyon olarak bir yıl boyunca eğitim seminerleri vereceklerini belirterek, amaçlarının çocukların köpeklerle sağlıklı iletişim kurmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal işbirliğine katkılarından dolayı ESOGÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu Yönetimine teşekkür etti.

Yunus Emre kimdir?

Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan mutasavvıf ve filozof; Anadolu'da yaşamış büyük bir halk şairidir.