Altın Nine Altın Dede Projesi

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulumuzda geliştirilmekte olan Okul Öncesinde Kültürel Eğitim Modeli kapsamında, Altın Nine ve Dede projesi uygulanmaya başlanmıştır. Anaokulumuza devam eden çocuklarımızın nine ve dedelerin çocukluklarında oynadıkları oyunlar, şiirler, şarkılar, masallar gibi kültürel değerleri sınıflarda torunlarına aktarmaları istendi. Bu projeye katılan Altın nine ve dedelerimiz proje kapsamında Anaokulumuzda olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Mevlana kimdir?

Mevlana (d. 1207 – ö. 1273); şair, düşünce insanı ve mutasavvıf. Başlıca eserleri: Mesnevi, Divan-ı Kebir, Fihi Ma-Fih, Mecalis-i Seb'a, Mektubat. İnsanlığa hoşgörü çağrısı ile ünlenmiş özgün bir düşünce insanıdır.