"Okul Öncesi Eğitim Güncel Konular" konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Okul Öncesi Eğitim Güncel Konular” konulu konferans düzenlenmiştir. Etkinliğin açılışında konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Anaokulumuz Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Neslihan BAY, konferansta nasıl daha iyi bir öğretmen ve daha iyi birer anne-baba olunabileceğinin konuşulacağını belirtti. Etkinliğin 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesine denk gelmesinin de hoş bir tesadüf olduğunu ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını belirtti. Konuşmanın ardından konferansımız, Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Fatma ALİSİNANOĞLU ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmihan ARTAN tarafından verilmiştir. Konferansımıza Eskişehir İl Milli Eğitime Bağlı görev yapan öğretmenler, ESOGÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda görev yapan öğretmenler ve velileri katılmıştır. Prof.Dr. İsmihan ARTAN “İpek Kızım Aslan Oğluma Karşı” Prof.Dr. Fatma ALİSİNANOĞLU “Ebeveyn-Öğretmen-Çocuk Gelişimi” konulu sunularıyla katılımcılar bilgilendirilmiştir. Sunu sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin TURAN ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden AKKAYA tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi anı tabağı hocalarımıza takdim edilmiştir.

Nene Hatun kimdir?

1857 yılında doğmuş ve 22 Mayıs 1955 yılında Erzurum'da vefat etmiştir. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Türk Kadınlar Birliği tarafından 1955 yılında annelerin annesi seçilmiştir.