Anaokulumuzda Nevruz Kutlaması

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda 21.03.2017 tarihinde saat 10.00’da okulumuz bahçesinde Türk Dünyası’nın doğanın uyanışı ve yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği Nevruz Bayramı çocuklarımızla birlikte kutlandı. Çocuklarımız dileklerini ve sınıflarda yaptıkları çiçekleri ağaçlara astılar. Programda çocuklarımız demir dövüp, ateşin üstünden atlayarak gruplar eşliğinde milli oyunlar oynayıp eğlendiler. İlkbaharın bereketini, birliğini ve dirilişini temsil eden Nevruz Bayramı kutlaması, bahçede çiçek dikimi ile sonlandı.

Nene Hatun kimdir?

1857 yılında doğmuş ve 22 Mayıs 1955 yılında Erzurum'da vefat etmiştir. Aziziye savunmasına 20 yaşlarında, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Türk Kadınlar Birliği tarafından 1955 yılında annelerin annesi seçilmiştir.