Anaokulumuzda Nevruz Kutlaması

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda 21.03.2017 tarihinde saat 10.00’da okulumuz bahçesinde Türk Dünyası’nın doğanın uyanışı ve yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği Nevruz Bayramı çocuklarımızla birlikte kutlandı. Çocuklarımız dileklerini ve sınıflarda yaptıkları çiçekleri ağaçlara astılar. Programda çocuklarımız demir dövüp, ateşin üstünden atlayarak gruplar eşliğinde milli oyunlar oynayıp eğlendiler. İlkbaharın bereketini, birliğini ve dirilişini temsil eden Nevruz Bayramı kutlaması, bahçede çiçek dikimi ile sonlandı.

Piri Reis kimdir?

1465 - 1554 yılları arasında yaşamış Türk-Osmanlı denizci ve kartografıdır. Asıl adı Muhyiddin Piri Bey'dir.Amerika'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla ünlüdür.