18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda 17.03.2017 tarihinde saat 10.00’da okulumuz Sultan Ahmet Meydanında “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma” programı düzenlendi. Çocuklarımızın öğretmenleriyle yaptığı “Çanakkale Savaşı’nın Önemi” konulu sohbetle başlayan etkinlikte, şarkılar ve marşlar söylendi. Ayrıca “Seyit Onbaşı” ve “Asker Uğurlama” canlandırmaları yapıldı.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.