Anaokulumuzda İstiklâl Marşı Kabulü

Ulusların ve Ülkelerin kahramanlıklarını, egemenliklerini ve özgürlüklerini ifade eden ulusal marşlarıdır. Bizim İstiklâl Marşımız ise; Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış, Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir. 12 mart 1921 tarihinde onaylanmıştır. Marşımız Devletimizin özgürlük için yaptığı mücadeleri ve çabaları efsanevi bir şekilde anlatan bir eserdir. İstiklal Marşımızın kabulünün96 yılı Anaokulumuzda kutlandı. Çocuklarımızla günü anlam ve önemini anlatan soru cevap şeklindeki konuşmanın ardından İstiklal Marşı önce şiir olarak daha sonrada marş olarak okundu.

Piri Reis kimdir?

1465 - 1554 yılları arasında yaşamış Türk-Osmanlı denizci ve kartografıdır. Asıl adı Muhyiddin Piri Bey'dir.Amerika'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla ünlüdür.