Çocuklarımızın Tiyatro Keyfi

Valide Mahatun Uygulama ve Araştırma Anaokulumuzda 23.02.2017 tarihinde okulumuz Sultan Ahmet Meydanında Hüseyin Demir tarafından “Merhaba Dünyalı” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Çocuklarımız oyun eşliğinde gezegenlere ve yıldızlara yolculuk yaparak eğlenceli vakit geçirdiler.  Çocuklar oyuna katılarak dünya ve gezegenler hakkında bilgi sahibi oldular.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.