Anaokulumuzda Çanakkale Gezici Savaş Galerisi Otobüsü

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokuluna 13.02.2017 tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında Çimtepe Turizme ait Çanakkale savaşlarının 101. yılı nedeni ile Çanakkale Harbini çocuklara anlatmak tanıtmak amacıyla 1915 Çanakkale Harbi sırasında askerlerin kullandığı malzemelerin ve materyallerin bulunduğu Çanakkale gezici savaş galerisi aracı okulumuza geldi. Çocuklarımız gezici Çanakkale aracı içerisinde 1915 Çanakkale Harbi sırasında askerlerimizin kullanmış oldukları dürbünleri, haberleşme araçlarını, çeşitli çaplarda kullanılan top mermilerini, mermi parçalarını, su mataralarını, yemek kaplarını, kullanılan mutfak malzemelerini, askerlerin giydiği çarık ve kıyafetleri, 1915 tarihinde dikilmiş Türk bayrağını görme fırsatı bularak Çanakkale savaşı hakkında bilgi sahibi oldular.

Nasrettin Hoca kimdir?

1208 yılında doğmuş ve 1284 yılında vefat etmiştir. Selçuklu döneminde yaşamış büyük bir mizah ustası ve düşünürdür. Hikayeleri ve fıkralarıyla bilinen bir filozof ve bilgedir.