Çocuklarımızın Tiyatro Keyfi

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulumuzda 12.01.2017 tarihinde okulumuz Sultan Ahmet Meydanında Hüseyin Demir tarafından “Karagöz ve Hacivat” adlı gölge oyunu sergilendi. Karagöz ve Hacivat gölge oyunu ile çocuklarımıza yardımlaşmanın, saygılı olmanın, dürüst davranmanın öneminden bahsedildi. Çocukların eğlenirken öğrendiği görüldü. Sonrasında çocuklarımız Karagöz ve Hacivat’ı seslendirme fırsatı da buldular.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.