4. Okul Öncesi Eğitimde Güncel Konular Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile “4. Okul Öncesi Eğitimde Güncel Konular” konferansı Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Berrin Akman ve Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Çağlayan Dinçer’in konuşmacı olarak katılımlarıyla ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde 20.12.2016 tarihinde gerçekleşti. Okul öncesi öğretmenleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyesi aynı zamanda Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek kendilerine teşekkür etti. Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, okul öncesi eğitimcileri olarak bu süreçte taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını belirterek, fikri, vicdanı hür, milli ve manevi değerlerle, ruhu vatan sevgisi ile dolu bireyler yetiştirmek için her şeyi yapmaya hazır oldukları ifade etti. Katılımları için Prof. Dr. Berrin Akman ve Prof. Dr. Çağlayan Dinçer’e teşekkür ederek verimli bir konferans geçirilmesini diledi.

Açılışın ardından konuşmacılar Prof. Dr. Berrin Akman “Erken Çocukluk Döneminde Fen ve Matematik”, Prof. Dr. Çağlayan Dinçer ise; “Etkili sınıf yönetimi için önemli ipuçları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sunu sonrasında engin bilgilerini paylaşımlarından dolayı Prof. Dr. Berrin Akman’a ve Prof. Dr. Çağlayan Dinçer’e Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş tarafından teşekkür edilerek, plaket takdimi ile program son buldu.

Dede Korkut kimdir?

570-632 yılları arasında yaşamıştır.  Ozanlar piri olarak kabul edilmektedir. Destansı toplum kahramanlarının hayat mücadelelerini anlatan Dede Korkut Hikayeleri ile meşhur olmuştur.