Maden Mühendisliği Gezimiz

Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulunda 01.12.2016 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliğine gezi düzenlenmiştir. Çocuklarımız Maden Mühendisliği bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Yavuz eşliğinde maden similasyonunu gezerek, kömürün nasıl çıkarıldığı ve maden çıkarılırken kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi oldular.

Seyit Onbaşı kimdir?

1889 - 1939 arasında yaşamıştır. Çanakkale zaferinde yapılan atışlar sebebiyle tabyada bulunan topun mermi kaldıran vinci parçalanır.Bunun üzerine Seyit Ali 275 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirmiş; atışıyla düşman zırhlısı Bouvet gemisinin batmasını sağlamış ve savaşın kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.